Neem contact op

De vraag

Stahlmeisters en HAN samen in onderzoek naar THE ORGANIZED DIGITAL FACTORY

Klanten vragen aan mkb maakbedrijven korte levertijden en mass customized producten. Dit vraagt de productie van een hoge variëteit aan producten in lage volumes. Productieprocessen schakelen frequent om en de planning en besturing van deze processen is complex. Met nadelige gevolgen voor korte, betrouwbare productiedoorlooptijden. Een Realtime ondersteuning bij het beheersen van het productieproces is belangrijk. Een operations digital twin simuleert realtime de productie, geeft een optimale planning en reageert direct op wijzigingen en verstoringen.

Over het onderzoek

In dit onderzoek ontwikkelen we bij zes mkb maakbedrijven een operations digital twin en ontwerpen de bijbehorende beslissingsorganisatie.

  • We beginnen met een modelering van de productieprocessen, een analyse van de problemen en mogelijkheden voor twinning.
  • Hieruit volgt een twin die precies past bij het gekozen proces en niveau, hierbij ontwerpen we een beslissingsorganisatie om deze twin te gebruiken.
  • Tijdens het onderzoek passen we de twin en de beslissingsorganisatie aan om kennis te vergaren over de ideale modelering voor mkb-maakbedrijven en de beste manier om de beslissingsorganisatie in te richten.